Hoekankers

Hoekankers zijn stalen verbindingsmiddelen. Met hoekankers is een houtverbinding gemakkelijk gemaakt. Er zijn veel verschillende soorten stalen hoeken, waaronder hoekankers, versterkingshoeken, raamhoeken en dorpelhoeken. Wanneer u vlakke verbindingen maakt gebruikt u andere ijzerwaren, zoals koppelplaten, spijkerplaten en kramplaten.

De verschillende soorten hoekankers

Hoekankers zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Op deze manier is het goed mogelijk om precies te vinden waar u naar op zoek bent. Bij ons vindt u onder andere de volgende soorten:

*Hoekanker met ril: een hoekanker met ril is uitgerust met een extra ril in het midden of aan de zijkanten. Op deze manier wordt er meer draagkracht gecreƫerd.

*Hoekanker zonder ril: een hoekanker zonder ril is niet voorzien van een extra ril, waardoor er minder draagkracht wordt gecreƫerd. Dit is ook niet altijd nodig, dit is per toepassing verschillend.

*Hoekankers XS: u kunt hoekankers aanschaffen in verschillende maten, daarom vindt u XS hoekankers.

Ook raamhoeken, dorpelhoeken en versterkingshoeken vallen o.a. onder deze rubriek. Hierdoor is het makkelijk om de juiste ankers te kiezen voor uw klus.