Dak & gevelfolie

Bent u op zoek naar de juiste folie om uw dak en/of gevel af te maken? Belangrijk is dat u de gewenste folie op de juiste manier toepast.

Dampopen folie

Een dampopen folie wordt voornamelijk toegepast in daken en gevels. Een dampopen folie, ook wel een dampdoorlatende folie genoemd geeft vocht de gelegenheid om vanuit de constructie naar buiten toe te verdampen. Door deze werking wordt zowel uw constructie als isolatiemateriaal beschermd tegen condensatie. Een dampopen folie is vaak waterdicht (waterkerend) om zo water van buitenaf tegen te houden. Dampopen folies worden toegepast op de koude kant.

Dampdichte folie

Dampdichte folie wordt ook wel dampremmende folie genoemd. Het wordt gebruikt wanneer u wilt voorkomen dat vocht van het binnenklimaat, de koudere (bovenliggende) constructie bereikt. In een woning is veel waterdamp, door onder andere ademen, koken en douchen. Zolang de temperatuur van de lucht binnen hoog genoeg is, blijft dit water in dampvorm. Maar op koudere plaatsen, zoals zolder, kelders en ook koude deurgrepen, kozijnen en slecht geïsoleerd glas, kan er condens ontstaan. Dit komt ook voor in een constructie, dus in of achter het isolatiemateriaal. Daar ontstaan vocht en mogelijke schimmels. Dit is ongezond en schadelijk voor de constructie.

Prijs (stuk) €148,31
Prijs (stuk) €97,91
Prijs (stuk) €462,33
Prijs (stuk) €115,79
Crossofol rood dampdicht 2x50 mtr   Vergelijken
Prijs (stuk) €108,94

Luchtdichtingstapes

  • Tape tyvek facade is voorzien van een gemodificeerd acrylkleefmiddel op waterbasis en een gesiliconiseerde papieren schutlaag. Tyvek® Facade tape heeft een uitstekende weerstand tegen de tijd, water, vocht, de weerselementen en chemische stoffen. Zowel het duurzaam repareren van beschadigingen, het wind en waterdicht afsluiten van overlapnaden, als het aansluiten van Tyvek® UV-Facade op constructies dient met Tyvek® Facade tape verwerkt te worden. Tyvek® Facade tape kan direct worden verkleefd op houten of stalen ondergronden.
  • Luchtdicht tape is een luchtdicht en diffusie-open zelfklevend membraan voor luchtdichte en dampopen verbindingen tussen gevelelementen en draagconstructies met een acryllaatlijmlaag en een deelbare schutfolie. Deze tape is getest op warmte-isolatie, regendichtheid en luchtverlies.

Filters

GLS. iDeal PayPal Bancontact