Filters

Inhoud verpakking
1000
3000

PIR

PIR platen zijn isolatieplaten gemaakt van een harde kunststof dat veelvuldig wordt gebruikt voor warmte isolatie. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. Een moeilijk te onthouden woord, daarom hanteren we de afkorting PIR voor alle materialen gemaakt van deze kunststof. PIR isolatie heeft een gesloten cellenstructuur. Dit zorgt dat het materiaal altijd vrij van vocht blijft. Vocht kan er simpelweg niet doorheen komen. Door deze gesloten cellenstructuur kennen PIR platen een hoog thermisch isolatievermogen (RD-waarde). Dat wil zeggen dat PIR isolatie uitstekend warmte isoleert. In de zomer wordt de warmte zo lang mogelijk buiten de deur gehouden, maar in de winter zorgt PIR er juist voor dat de warmte niet uit uw woning kan ontsnappen en de kou van buiten niet naar binnen door kan dringen. De geringe dikte scheelt veel ruimte bij het isoleren, waardoor PIR-platen erg populair zijn. Bovendien zijn PIR platen stevig en licht, waardoor het materiaal erg fijn is om mee te werken.

Prijs (m2) €12,36
Prijs (m2) €15,31
Prijs (m2) €18,06
Prijs (m2) €19,54
Prijs (m2) €22,13
Prijs (m2) €23,87

PIR dakisolatie

Uw dak isoleren met PIR dakisolatieplaten verdient zichzelf terug. Gemiddeld gaat er meer dan 30% van de warmte verloren via het dak. Als u de warmte langer vast kunt houden, betekent dit dat uw stookkosten direct omlaag gaan. Ook ervaart u minder tocht in huis, wat het wooncomfort weer meer verhoogd.

PIR muurisolatie

Een muur is uitermate goed te isoleren met PIR platen. Voor spouwmuren hebben we zelfs speciale PIR spouwplaten. Zeker in nieuwbouwprojecten raden wij deze vorm van spouwmuurisolatie aan. Het thermische isolatievermogen is zeer hoog en het isoleren met deze platen is eenvoudig en snel. De spouwplaten hebben een sponningverbinding, waardoor ze makkelijk en naadloos aan elkaar aansluiten. Maak de aansluitingen helemaal luchtdicht door ze af te plakken met isolatietape. Dit voorkomt koudebruggen.

PIR vloerisolatie

Een betonnen vloer voelt van nature koud aan, dus is een goede isolatie van groot belang, helemaal als er onder de betonvloer een kruipruimte zit. Kou en vocht trekken namelijk via de kruipruimte omhoog. Ook een betonvloer die direct op het zand is geplaatst zonder isolatie kan bijzonder koud aanvoelen. Alle reden dus om de vloer goed te isoleren! Want naast een hoger wooncomfort behoren vochtproblemen tot de verleden tijd, en zal u ook nog eens minder hoeven te betalen qua energiekosten.

Filters

Inhoud verpakking
1000
3000
GLS. iDeal PayPal Bancontact