Hardhout voor tuin & grond-, weg- en waterbouw

Wij bieden hardhoutsoorten aan met de beste eigenschappen voor uw tuinprojecten en de grond-, weg- en waterbouw. Onze selectie van soorten hout is gebaseerd op een brede mix van eigenschappen om zo een houtsoort aan te kunnen bieden perfect passend bij iedere toepassing. Daarom zijn wij constant op zoek naar de beste houtsoorten, zoals bijvoorbeeld Angelim Vermelho, Azobé of Bankirai, om deze kwaliteit en duurzaamheid te kunnen (blijven) waarborgen.

Angelim Vermelho (AV)

Duurzaamheidsklasse I (zeer duurzaam, langer dan 25 jaar). Door deze eigenschap is deze houtsoort uitermate geschikt voor grondcontact en wordt dus veel gebruikt voor o.a. beschoeiingen, grondkering, onderregels, tuinpalen, dekdelen, pergola’s, paardenbakken/-boxen, bruggen, draglineschotten, wagenbodems, enz. Deze houtsoort is sterk, slijtvast en vaak heel recht. Angelim Vermelho heeft een onaangename geur als het vers gezaagd is. Na verloop van tijd verdwijnt deze geur. Angelim Vermelho is steeds voldoende beschikbaar (alternatief voor Azobé).

Azobé

Duurzaamheidsklasse I (zeer duurzaam, langer dan 25 jaar). Azobé is een zeer zware, harde houtsoort die wegens zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout. Het kernhout is vers roodbruin en verkleurt langzaam naar donkerrood tot chocoladebruin. Azobé heeft een zekere weerstand tegen aantasting door zuren en andere chemicaliën en is daarom geschikt voor steunconstructies voor installaties in chemische fabrieken.

Bankirai

Duurzaamheidsklasse II (duurzaam, 15 tot 25 jaar). Bankirai is met zijn goede mechanische eigenschappen en duurzaamheid een uitgesproken houtsoort voor toepassingen buiten, bijv. voor brugdekken en brugleuningen. Verder geschikt voor, palen, dwarsliggers, vaten, hekken, poorten, pergola's en parkbanken. Vers is het kernhout van Bankirai geel- tot grijsbruin gekleurd, soms met een roodachtige tint.