Meranti

Het tropische hardhout meranti geschaafd heeft veel toepassingen. Met name in de tuin is het dankzij de warme roodbruine kleur en uitstekende duurzaamheid een populaire houtsoort. Het is dan ook ideaal om te gebruiken bij bijvoorbeeld een terras, pergola of tuinschutting. Meranti geschaafd wordt machinaal gezaagd en geschaafd en is daardoor zeer maatvast. Voor geschaafde meranti planken en balken bent u bij ons aan het juiste adres.

Waarom meranti?

Meranti hout wordt voor vele toepassingen gebruikt. Van kozijnen en deuren tot aan gevels, u kunt deze mooie houtsoort vrijwel overal inzetten. Het is naast vuren en grenen een van de meest gekozen houtsoorten voor interieurbetimmering. Dit komt door de lange levensduur van het hout in combinatie met de stabiliteit en bewerkbaarheid. Daarnaast zorgt een meranti kozijn of deur voor een chique uitstraling.

Gebruik in de tuin

Ook in de tuin wordt dit hout erg veel gebruikt, dit is erg logisch omdat het hout een zeer goede duurzaamheidsklasse heeft. De balken worden regelmatig gebruikt als schuttingpalen of als constructiebalken voor bijvoorbeeld een tuinhuisje. De planken zijn perfect geschikt als schuttingplanken of bijvoorbeeld vlonders. Mocht u iets van hout willen bouwen in de tuin dan kan meranti misschien wel de beste keuze zijn als u duurzaamheid erg belangrijk vindt.